någonting som får mig att rysa och gråta


space effect





you better hold on, so many things i need to say to you


vad jag vill gå för linje och senare i framtiden..

teknik - inriktning design och produktutveckling
kommer kunna hålla på med webbdesign och sånt där, det älskar jag!
gillar att hålla på med dator och att lösa problem.
vill jag jobba med detta senare?

samhälle - inriktning internationell
senare så vill jag flytta utomlands, till england eller usa då är språket bra.
jag lär mig mycket om jag har allt på engelska.
vill jag bara tänka på framtiden, jag vill tycka det är kul nu också?..
 
samhälle - inrikting medier, information och kommunikation
kommer att skriva mycket artiklar & uppsatser, vilket jag tycker är kul!
testa på olika roller som skribent, fotograf, ljudtekniker och redigerare.
vill jag hålla på med detta?..
 
samhälle - inriktning beteendevetenskap
få lära mig hur vi människor reagerar och fungerar på insidan.
tycker om att tänka djupare om människan och sånt där.
kommer jag tröttna?
 
ekonomi - inriktning ekonomi
om jag vill starta eget är detta perfekt.
tycker om matte och vill lära mig hur man bokför.
blir det för tråkigt så jag tröttnar?
 
jag vet inte vad jag vill göra i framtiden.. det jag vet är att jag först ska flytta till oslo och sedan plugga där i nått eller några år och sedan åka på au pair i usa i ett år eller mer och sedan flytta till usa.
 

det du aldrig har blivit kallad för kallar jag dig

först skolveckan är nu över och det känns faktiskt riktigt bra att vara tillbaka igen! älskar min klass. hade skolfoto och jag tror det gick hyfsat iallafall och på lektionerna efter det gjorde vi inte speciellt mycket. när skolan var slut så gick jag till farmor&farfar och pratade lite med dom och efter det gick jag hem. nu ska jag och min bror fixa middag till familjen, vi hörs.

ta mig tillbaka


tre snabba



bilder tagna för sisådär en minut sedan, nu ska jag fixa det sista innan jag åker iväg till skolan. har skolfoto redan klockan halv nio men det är bara bra tycker jag. efter skolan så ska jag nog hem tror jag, uppdaterar er senare. ha en fin dag!

read all about it

nu har jag plattat håret och är klar för att sova, har inte än bestämt vad jag ska ha på mig imorgon då det är skolfoto. känns faktiskt otroligt konstigt att det är det sista skolfotot i grundskolan, menmen får hoppas att det blir bra. uppdaterar er imorgon, sov gott allihopa!

i want to scream all these words to you

här ser ni att mitt hår är mycket ljusare än förut och att
min hårbotten är mörkare så det är lite dip dye aktigt men 
ändå inte helt. är iallafall jättenöjd!

three of me from today





skulle inte tacka nej till att pryda min kropp med detta


snart är det min tur


fick denna bok idag på skolan så nu sitter jag och kollar igenom den.. är verkligen hur svårt som helst det här med gymnasium men jag tror att jag har riktat in mig på att välja teknik eller samhälle dock så har jag ingen aning om vad av dom två.. åh ångest. men det är några månader kvar innan jag ska välja så det fixar sig!

todays. outside, inside and facelook



jacka - urban outfitters | svart sjal - veromoda | linne med nitar bak - bikbok
| jeans - dr. denim | leopard sjal - mammas | skor - converse

vad vill ni se/läsa om i min blogg?

precis som rubriken lyder så ställer jag frågan till er: vad vill ni se/läsa om i min blogg? 
videos? bloggdesigntips? photoshop? bilder? mode? bloppis? tycker&tänker? hiss&diss? hår&smink? osv..

jag vet att jag inte uppdaterar lika bra som förut men det är bara för att skolan har börjat och jag har inte tiden till att blogga hela tiden. måste lägga all min tid på skolan men jag ska absolut fortsätta blogga men förvänta er inte sju inlägg per dag, vi får helt enkelt se hur mycket jag har tid till. 

det finns dagar då det kan göra ont att se dig

ikväll har jag inte gjort någonting märkvärdigt, kollade på lägenheter i oslo, resor och robinson. imorgon vet jag inte vad jag ska göra, börjar iallafall tio över åtta och slutar runt halv tre. jag har ingenting mer att skriva så jag avslutar detta inlägg här.
 
ni får gärna dela med er av era spotifylistor eller iallafall låtar, tackotack.

myser på hemma i min ensamhet


ingen dag är den andra lik

har ingenting vettigt att skriva, är på världens sämsta humör och har haft jordens sämsta dag idag. hade även första riktiga skoldagen idag, kan säga att det var inte så jävligt som jag trodde det skulle vara. gick på stan med hanna efter skolan, köpte ingenting så ja. nu ska jag kolla igenom min garderob, återkommer!

bilden talar för sig själv


be alright

atm så pratar jag med malin, ska alldeles strax kolla på robinson tillsammans med min familj. idag har det varit en himla bra dag, gjorde inte så jättemycket men det var kul iallafall. imorgon efter skolan ska jag på stan tillsammans med sofie och malin för att försöka hitta skolfoto-kläder, blir bra.

resultat av mitt hår


fina sommar, vart tog du vägen?


jag kan inte prata med dig när du tittar bort

är uppe alldeles för länge nu men det blir så ibland,
ska verkligen försöka lägga mig runt halv elva de
närmaste dagarna. imorgon börjar jag fem över åtta
och slutar runt halv tre men jag uppdaterar er på skolan
eller innan jag börjar. sov gott bästa läsare!

who am i to say

första skoldagen avklarad, nian nu kör viiii. efter skolan gick jag malin och saga och åt lunch och därefter gick jag och malin till frisören, klippte mig och slingade håret. vart dock inte sånn jättestor förändring men jag hade tänkt att visa er det imorgon. 

follow me on tumblr, emeliemartensson.tumblr.com


vid finare tillfällen kan man bära detta


mot skolan


en gång i tiden var du min men nu är du bara en dröm

nu sitter nog många förväntansfulla 96or hemma och tycker att morgondagen, första dagen i gymnasie, ska bli riktigt spännande och rolig. men vi 97or som bara börjar i nian sitter hemma med lite ångest men samtidigt energi för att ge allt detta sista år. nu ska jag gå och platta håret och därefter sova, vi hörs imorgon fina läsare.
 
måste även tillägga att det är några nya människor som har tittat in här idag. vilket resulterar ett nytt besöksrekord som är jättekul, så.. welcome and hope you stay people!

life is like a roller coaster but try to enjoy it

imorgon klockan halv två har jag tid hos frisören för att klippa & färga/slinga håret. tror jag vill ha lite i stil med denna bruds hår, dock inte fullt så ljust i topparna utan där ska det vara ljus brunt och inte typ blondt. lovar att lägga upp bild på håret så fort jag kan, hoppas att det blir bra nudå!

sommaren 2012 lider mot sitt slut

peace&love, storsjöcupen, alanya, oslo, strömstad, yran, vänner, alla kvällar, sommaren 2012!
 
en bild säger mer än tusen ord, har inte bilder på allt jag har gjort i sommar men dessa är några av mina favoriter iallafall. jag har gjort så otroligt mycket i sommar, det har varit några motgångar men mest framåt och jag ångrar ingenting jag har gjort i sommar! nu är det tillbaks till skolbänken men om några månader är det sommarlov igen och då får vi hoppas på bättre väder än vad det var denna sommar. love love love!

back to school a la emelie

- tomorrows outfit, the first day in school.

a la naturelle


försök inte komma tillbaka för jag är över dig

  
har egentligen ingenting vettigt att skriva men iallafall. har precis duschat, nu ska jag måla naglarna och därefter ska jag ta fram en outfit tills imorgon då det är första skoldagen. var någon som ville att jag skulle lägga upp bild på det så det är klart jag ska göra. nu ska jag kolla på gossip girl, hörs.
 

den sista lördagen på sommarlovet


hon vill vara du

har varit nere på stan tillsammans med dessa sköningar idag, ska även va med dom ikväll. nu är jag hemma och ska snart äta middag men just nu njuter jag utav en xubi och musik. har väl egentligen ingenting mer att skriva utan vi hörs helt enkelt senare.

snabb update

ska vara på stan om tjugofem minuter, jag kommer inte att lyckas med det hehe.. sitter i pyjamas och osminkad nu satt jaaa... men vi hörs senare fina ni!

novacane

love spegelbilder liksooom, hah neråå. är vaken nu iallafal, ska göra mig lite frukost och om en timme ska jag träffa filip & jonas nere i stan. senare ska jag även träffa ella och julia som jag ska umgås med ikväll, får se vart vi tar vägen haha, ingenting planerat ju. well well, jag funderar på att ta med mig kameran men vi får se. 

-

godnatt kära läsare!
imorgon ska jag på sweet camp tillsammans med mina
favoriter, filip och jonas. senare på kvällen ska jag ut tillsammans
med ella, julia, lina och några till. blir bra det, ma höres!

någonting mer än det jag redan sagt

har haft en bra kväll tillsammans med bästa malin. vi cyklade och hade en liten picnik dock så varade det inte mer än i en halvtimme eftersom det blev så satans kallt, vi cyklade tillbaka till malin där vi kollade på film och hade det mysigt. atm så ligger jag i sängen och lyssnar på musik, uppdaterar sen.

out of my mind

atm så pratar jag med min bästis malin, ska umgås med henne ikväll. vi ska ha en liten picknick och bara mysa på, behövs såhär innan skolan börjar. nu ska jag packa ner lite grejer och sen cyklar jag till malin, ha en bra fredagskväll! 

we will be coming back

 
 

tankar

skolan börjar om 3 dagar. jag börjar nian och har bestämt mig för att plugga järnet hela året för att gå ut med så många poäng så möjligt. jag är inte nervös för att börja nian utan nervös för alla val jag ska göra detta år. det ska bli skönt att vara störst på skolan och veta att snart är grundskolan slut, det som ska bli värst är att till sommaren skiljas från min klass.. jag tänker ta vara på detta år tillsammans med min fina klass.
 
gymnasiet. tror jag inte är ensam om att börja tänka på gymnasiet. var inne och kollade på alla linjer igårkväll, satan vilken ångest jag har. fast det står trots allt mellan två olika program men alla inriktningar där mellan, vad ska man välja? det är min framtid som står på spel, vad vill jag egentligen göra senare i livet? flytta, bilda familj, studera, jobba.. 
 
jag tänker ta en dag i taget, detta år ska jag ta vara på.

back to school


ska man skratta eller gråta

vaknade för en timme sen och nu sitter jag och tittar på domen mot breivik. ska snart gå och äta frukost och fixa mig och grejer men eftersom jag inte ska göra någonting på dagen idag så behöver jag inte skynda med det, heh. later..

i telefjunk med min pinne


grattis på födelsedagen världens bästa mamma!

grattis på födelsedagen världens bästa mamma, hoppas du får en jättebra dag fast du jobbar. är så glad att jag har dig och du är bäst på alla sätt och vis! puss & kram

be mine

  
har haft en trevlig kväll hemma hos johanna tillsammans med henne, carolin, emilia, tilda och hannah. det bjöds på middag, efterätt, prat och skratt och runt nio gick vi till ip och kollade på match och sen hem till johanna igen. nu är jag hemma och sitter med en kopp jordgubbs te i handen. nu ska jag fixa en bloggdesign, see ya!

scary monsters and nice sprites

ska gå och fixa mig nu, ikväll ska jag på middag till johanna som fyllde år för en månad sen men har middagen och det lite senare, så det blir nog jättetrevligt. får se när jag kommer hem ikväll men jag uppdaterar er iallafall innan jag åker dit.

last summer


you better hold on

var vaken tidigt i morse för att sjunga för lillebror, fina presenter fick han och nöjd blev han! nu har jag precis duschat och smörjt in mig, nu ska jag börja på en bloggdesign. vad som händer senare idag uppdaterar jag om senare.

to autumn


grattis på födelsedagen bästa du!

grattis världens finaste, bästaste, sötaste, snällaste osvosv lillebror! äntligen blir du tonåring, stor blir du juuuu. du är så otroligt bra, skulle aldrig någonsin klarat mig utan dig, jag älskar dig och hoppas du får en grym dag för det är du verkligen värd!

förlåt för att jag aldrig har sagt förlåt

var ute med filip & oskar ikväll, vi gick till maxi och där var vi och pratade, skrattade och grejer. ni är bra ni! nu ligger jag i sängen för att snart sova för om en minut fyller lillebror år och imorgon ska jag upp tidigt och sjunga för han!

hur man delar upp menyn i boxar (utan photoshop)

kod till stilmallen:
#box {
width: 200px;
padding: 10px 10px 10px 10px;
background: #ffffff;
}
 
kod till kodmallarna:
<div id="box"> INNEHÅLLET I BOXEN HÄR </ul><br></div></br>
 
hoppas ni förstod, annars är det bara att kommentera!

vet inte vart jag ska men jag ska komma dit

idag har jag hunnit med att göra pannkakor till fyra grabbar och gått en tur på stan tillsammans med malin. ska snart äta middag, därefter väntas det att damsuga och runt sju kommer filip hit och gör mig sällskap. måste hinna baka en tårta och slå in några presenter också, för imorgon är det ingen vanlig dag.. det är min brors födelsedag!

i mina ögon ser du bra ut

har precis ätit frukost och nu ska jag gå och fixa mig. ska först till lillänge med mamma för att titta på skor & underkläder sen åker jag till david och hand kompis för att göra pannkakor till dom, ibland är jag för snäll alltså! 

hur man tar bort headern

det ni ska lägga till är då under #side/div side eller #content/div content och det ni ska lägga till är:
margin-top: -50px; 
vilket tal som ska stå där får ni testa er fram till, det beror lite på.. är det någonting du inte förstår? kommentera så ska jag försöka hjälpa dig!

all tid i världen med dig skulle inte vara tillräcklig

har hunnit pratat med min bästa malin om första skoldagen på måndag, mer om det senare. har gjort lite små ändringar här på bloggen, länkarna till exempel! plus några nya kategorier. imorgon skulle jag egentligen träffat filip men det blev lite knas så vi ska träffas på lördag istället. imorgon ska jag bland annat hinna med att baka en kladdkaka åt min bror som blir tonåring på torsdag, sedan får vi se vad dagen bjuppar på. nattinatt!

et år senere ved regjeringskvartalet

bilderna är tagna av mig när jag i somras var i oslo. 
22 juli 2011, hvil i fred

jag saknar värmen


en emelie och en molly sjunger

 

nobody knows

är hemma hos moi tillsammans med min fina molly atm. idag har jag varit på stan med henne och miccis sen åkte jag och molly hem till mig, tittade på film, åt middag och nu har vi precis målat naglarna, tjejer som vi är.. well well, nu ska jag vara social så vi hörs senare.

åker ner till stan


vad jag använder för smink

1. Garnier BB-cream, 03-medium.
- som bas använder jag denna, det är en blandning av en fundation och en hudkräm. den är "bra" för hyn men ger samtidigt lite färg. så man kan säga att det är en fundation. denna smörjer jag ut med händerna, kan hända att jag gör det med en borste också men oftast med händerna.
 
2. MAC Bronzing Powder, solar riche.
- sedan tar jag på ett solpuder i nästan hela ansiktet (pannan, näsan, hakan och på kindbenen som rouge). jag tycker själv att det blir snyggare med ett bronsaktigt rouge än typ rosa eller någonting sånt men det är ju vad man själv tycker. när jag tar på detta använder jag mig av E.L.F Kabuki Brush.
 
3. Ögonbrynsborste.
- brukar aldrig måla mina ögonbryn eftersom jag har så mörka så jag bara borstar dom. borstar först hela ögonbrynet uppåt och sedan drar jag längs med där uppe vid ögonbrynet så jag får dom att vara raka osv.
 
4. Maybeline New York lasting drama gel eyeliner, instant black.
- tar på lite eyeliner på borsten, sedan drar jag ett streck precis ovanför ögat, utgår ifrån mittan av ögat. gör sedan som en liten "vinge" längst ut och sedan fyller jag i där inne. blir det utanför tar jag bara bort med tops.
 
5. Loréal Paris Telescopic mascara.
- bästa mascaran som finns helt klart, har haft denna i tre år (köpt nya under tiden dock). tar på så många lager tills jag blir nöjd, gillar när ögonfransarna är långa, separerade och har mycket volym.

mitt älskade gossip girl

old picture. hinner inte blogga så mycket men jaja.. har precis kollat klart på tredje säsongen av gossip girl, nu sitter jag med mascara ner på mina kinder då en av dom i gossip girl blev skjuten, fyfan.. måste kolla vidare.. åh besatt av detta alltså!

från vaggan till graven

har umgåts med min fina cornelia ikväll, helt sjukt vad vi har känt varandra länge, snart tio år! vi kollade mest på film, pratade i massor och sådär, hur mysigt som helst. nu sitter jag vid datorn med en kopp te i handen, ska snart sätta på ett avsnitt av gg.

if you are the one

gick runt på stan med sara, satte oss på pause och fikade samt pratade om allt möjligt. hann träffa min malin som har varit i spanien i tre veckor, som jag har saknat henne! när sara åkte hem gick jag runt tillsammans med emilia, fick med mig en liten nessecär hem. intressant..

snabb update

ska alldeles strax åka ner till stan där jag ska träffa min sara som jag inte har träffat på evigheter, det ska bli såååå kul att träffa henne igen! får se om hon hänger med mig hem sen också. uppdaterar er från mobilen eller när jag kommer hem igen.

färga/slinga mitt hår som detta?

jag ska inom en snar framtid till frisören och fixa mitt hår. tycker ni att jag borde färga/slinga mitt hår som det på bilden ovan? själv så tycker jag det är så otroligt snyggt och vill ha ljusare men vad tycker ni?
 

keep going on

  
ska ta och stänga av datorn snart, måste börja vänja mig vid att sova tidigt och kliva upp tidigt. dock så blir inte detta tidigt men men.. ska skriva ett inlägg till innan jag somnar, ska nämligen göra en liten förändring.. håll ut.

yesterday is memories

ack vilken dålig uppdatering, well well det blir så ibland så det får ni helt enkelt leva med. tränade iallafall på gymmet idag med malin, kommer kännas imorgon kan jag berätta men det är bra, nu kör vi. ska dra några avsnitt av gg nu så jag uppdaterar er senare.

mitt naturliga hår


i want you to be with me

atm så ligger jag i sängen och kollar på mitt älskade gossip girl, carro har åkt hem så nu är jag ensam. senare ikväll ska jag träna tillsammans med malin, ojojoj så skönt det ska bli att komma igång igen! har ingenting mer att skriva om men jag uppdaterar senare.

three of me from today


live your life

har haft en bra kväll tillsammans med johanna, emilia och några till. träffade carro i stan och sen gick vi hem till mig, kom hem för sisådär en halvtimme sen. nu ligger carro bredvid mig hyfsat trött men nu ska vi sätta igång en film. later..

sticker ut och hoppas på en grym kväll!


första videobloggen

 

lite övertagg..


news from today

skjorta - bikbok & skinnjacka - hm
köpte även en slags "bomber jacka" men den tog min bror snabbt som attan av mig.. men jag lovar er att jag ska visa den så fort jag kan. nu ska jag laga mig en himla god middag, uppdaterar senare.

with every heartbeat

är hemma från stan nu iallafall, fick med mig en del grejer hem så jag tänkte gå ut och fota det strax och visa er senare. ska äta middag i min ensamhet (fast det är lovely att vara ensam ibland haha) och efter det ska jag fixa mig lite och ikväll ska jag träffa johanna & emilia. vi får se vad vi hittar på, ska iallafall ner till stan och träffa några.

the show must go on

sitter och lyssnar på massa nostalgi låtar, det måste vara någonting av det bästa som finns! ska ner på stan med mamma en stund för att göra några ärenden. senare idag ska jag försöka träffa johanna och ikväll får vi se vad jag ska göra. 

quotes by me

  

easy to love you

sofie och malin har åkt hem så nu sitter jag i min ensamhet inne på mitt rum, hah nerååå. pratade precis med my love på bilden ovan, ska träffa henne imorgon så det ska bli hur kul som helst! ska sätta på ett avsnitt av gossip girl nu, förvånande? nej. well well jag uppdaterar senare.
 
vill ni att jag ska skriva ett inlägg om någonting speciellt? visa någonting? tipsa om någonting? eller nått liknande, kommentera så ska jag fixa det! har lite grejer som jag ska fixa mer keep going!

you and i

har haft en mycket trevlig dag tillsammans med matilda ute i orrviken, kom in till stan igen runt halv åtta då jag åkte direkt till malin där hon och sofie befann sig. vi gick ner till vattnet där vi rökte lite vattenpipa och nu är vi hemma hos moi, uppdaterar senare.

ett litet inlägg

 
måste sminka mig och fixa lite till så jag har ganska bråttom nu eftersom matilda kommer om en kvart eller nått sånt. jaja, hoppas ni får en bra dag! uppdaterar från mobilen.

don't try to be someone else

har precis kollat klart på gossip girl, hann även dra lipen en stund och sen är jag arg för det alltid slutar när det är så spännande.. well well, nu ska jag sova för imorgon runt tolv kommer matilda och hämtar mig sen åker vi till henne i orrviken. får se om jag hinner uppdatera er, ska försöka iallafall!

i will be loved for who i am

nu ska jag gå och tvätta bort sminket, sedan ska jag lägga mig i sängen och kolla på ett avsnitt av gossip girl. hah börjar bli standard dedär, åh vad jag älskar det. sommarlovet är snart över så det gäller att ta vara på dagarna. imorgon ska jag till orrviken och umgås med matilda, blir bra det!

before i die

 
 
 

vilken eyeliner jag använder

det var någon som undrade vilken eyeliner jag använde och det är nämligen denna, lasting drama gel eyeliner från maybeline new york. finns att köpa överallt nästan och är den bästa eyeliner'n jag har testat, så tips till er som behöver en ny! det är i en pappersförpackning, hah kan vara bra att veta.
 
kommer komma ett inlägg om hur jag sminkar mig eftersom det var några som ville veta det, håll ut! kommentera om ni vill att jag ska visa någonting mer.
 

ingenting kan någonsin komma mellan oss

fick inga bilder från middagen och tog inte heller några med kameran så ni får nöja er med mobilbilder. har haft ännu en oförglömlig kväll tillsamman med malin och sofie, åt god middag + efterätt, gick ut en stund, kom in igen och sen runt tio gick vi ut igen och då satte vi oss vid campus och rökte vattenpipa, love you girls.

som att du tror att du är någonting

  
gammal bild gånger tusen. nu ska jag åka ner till stan, köpa några saker och därefter går jag hem till malin där det vankas middag tillsammans med henne och sofie. har med kameran så ni får se bilder senare ikväll. 

det bästa efter man har duschat


let us stay young

ska hoppa in i duschen nu, är hyfsat så ofräsh efter att ha målat hela terassen i strålande sol och över 20 graders värme. åker ner till stan sen med mamma, får se vad jag får med mig hem!

like a photograph

nu har jag vaknat, känns otroligt bra med tanke på att solen skiner och det är varmt ute, me like. ska gå och äta frukost strax och därefter ska jag måla terassen tillsammans med min mor och bror. senare idag ska jag ner till stan en snabbis och ikväll ska jag troligen äta middag tillsammans med några tjejer.

godnatt kära läsare


andreas bloggdesign

det var någon som ville att jag skulle visa designen som jag gjorde till andrea, så självklart gör jag det! simpel, vit men snygg, precis som andrea ville ha den. är hon nöjd är jag nöjd!

someday we will be kings and queens

har haft en helt oförglömlig kväll tillsammans med mina tjejer, ni är så otroligt konstiga men jag älskar er iallafall! atm så dricker jag te, lyssnar på musik och pratar med karoline. ska snart gå och tvätta bort sminket, därefter lägga mig för att kolla ett avsnitt av gossip girl. 

everyday is a second chance


like a paradise

tre från idag. har spenderat hela min dag tillsammans med två av mina närmaste, malin och sofie. malin var hos frisören och medans gick jag och sofie runt i stan, fick med mig två saker hem som jag visar er senare. nu är alla tre hemma hos mig, och vi får se vad kvällen har att erbjuda!

en liten filur som säger voff


jag och sofie väntar på malin hos frisören